elimo Napisano 11 Październik 2009 Napisano 11 Październik 2009 Witam forumowiczów, Mam taki problem, na który nie znalazłem odpowiedzi samodzielnie... Robie trzecią w życiu animację i ta ma wyglądać profesjonalnie, he he, do tego potrzeba mi zapisać podczas renderingu vray_reflection i vray_zdepth. Przy pojedynczych klatkach nie ma ma problemu zapisuje z bufera, ale gdy robie animację i uruchamiam zapis automatyczny to zapisuje mi się tylko obraz + alpha i nie wiem jak zmusić 3ds do zapisania pozostałych elementów. Chcę to zapisać w zbiorze tifów, ale nic z tego. PROSZĘ O POMOC :) Pzdr Elimo
elimo Napisano 12 Październik 2009 Autor Napisano 12 Październik 2009 Heh, widze, ze cisza... :) Troche poszukalem i wiem juz, ze trzeba zapisac do formatu EXR i mozna to zrobic tez z VRAY`a. Problem kolejny, to otworzenie tego pliku z multichanel w adobe after effects cs4. Znalazlem OPENEXR, ale nie jest u mnie kompatybiny z cs4. Wiecie co z tym zrobic, albo jakies inne pluginy znacie, ktorym to mozna zrobic? Z gory dziekuje.. Elimo
tweety Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 wyłącz vray buffera, w render elements ustaw ścieżki docelowe (przy zdepth włącz filtering) i powinno się wszystko gładko zapisać w tga czy tif. 1
elimo Napisano 12 Październik 2009 Autor Napisano 12 Październik 2009 tweety - dziękuje bardzo, próbowałem i próbowałem nie pomyślałem, że wystarczy wyłączyć bufer :) Dzięki bardzo - jak skończę tę animację i wrzuce na forum będą podziękowania :) pzdr Elimo
Rekomendowane odpowiedzi