Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam, obrabiam obecnie tutorial z displacement map tylko ze efekt malo ma wspolnego z tym z tutka...dodam ze jest to prosty obiekt poly dodane jest UV map (nie wiem czy jest to konieczne przy displacement) i Vray material zeby dodac kolor. Nie wiem dlaczego tak to wyglada jakby dwa polygony byly obok siebie w miejscu gdzie jest tylko jeden?

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 951
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bo masz z du... mapowanie UVW. zaznacz poly, daj uvw, planar, obróć do płaszczyzny i zależnie do potrzeby ustaw wielkośc albo daj fit. A displacement jak najbardziej wymaga uvw - nawet dokładniejszego niż diffuse czy bump.

Napisano
  • Autor

po przypisaniu uvmap- planar do pierwszego polygonu i potem do drugiego (mam 2 modyfikatory uvmap) uvmap z pierwszego pokazuje sie na drugim polygonie, tzn oba uvmap przypisuja sie do jednego polygonu, a ten drugi zostaje bez mapowania, nie wiem co jest grane..

Napisano

Po nadaniu pierwszego musisz albo zkolapsować albo dać modyfikator edit polu (mesh), wybrać drugi polygon i nadać kolejny uvw map (itd...)

Napisano
  • Autor

dzieki za odpowiedz! a mam jeszcze pytanie jak zmodyfikowac gizmo uwmap-(planar) tak zeby pasowalo do ksztaltu polygonu jest w ogole taka opcja czy w tym przypadku to tylko unwrap? teraz to wyglada tak

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.