Napisano 15 Październik 200915 l witam wszystkich.postanowilem wymodelowac swoj pierwszy samochod w 3d. Zaraz po ustawieniu blueprinta napotkalem na dziwny problem. Jak widac na zdjeciu (sory za duzy format) w oknie Front obiekt tuba chowa sie za Plainem co pzreszkadza mi w odpowiednim ustawieni boku auta. Prosze o pomoc bo juz 2 dzien to magluje i juz mi sie koncza pomysly. z gory dzieki i pozdarwiam wszystkich. szkoda tylko ze nie moge dodac zalocznika ok udalo sie juz jest:) Edytowane 15 Październik 200915 l przez tweety
Napisano 15 Październik 200915 l 1. W FAQ poszukaj 2. Nie dubluj tematów 3. Edytuj posty 4. Witaj na forum PZDR
Napisano 15 Październik 200915 l zaznacz wszystkie plejny kliknij PPM-> kliknij na klawiaturze "P"(Object properties) i zaznacz Backface Cull
Napisano 15 Październik 200915 l Autor aaahaa:) dzieki :) i sory no niestety nie zadzialalo:/ w sumie udalo mi sie w materiale blueprinta zmniejszyc OPACITY ijakos da rade:) ale jak kots ma jeszcze inne pomysly bardziej cywilizowne to bede wdzieczny i moze jeszcze ktos skorzysta:) Edytowane 15 Październik 200915 l przez tweety
Napisano 15 Październik 200915 l Witam na forum. Jest tutaj kilka prostych zasad. Taką grzeczność wobec siebie stosujemy. 1. nie pisz post pod postem, jak chcesz coś dodać, kliknij edytuj i tam dodaj to co ci się przypomniało lub na co wpadłeś kilka minut po swoim poprzednim poście. 2. nie używaj kolorowej czcionki a zwłaszcza czarnej, jest nieczytelna. A co do problemu: alt+X przy zaznaczonym obiekcie i będziesz mieć półprzezroczystego plane'a. Backface cull też powinno pomóc.