urielkoba Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 zastanawiam się jak zrobić w maxie przekrój (nie section ale render z przekroju) np. mam okrągły obiekt jakiś stadion przecinam go na pół i robie render i żeby było widać to co jest przecinane na przekroju + widok czyli trybuny itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raju Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 Ja zrobilbym to tak - polaczyc wszystko w jeden obiekt (jesli nie jest to 1 obiekt) i uzyc Slice Plane, tak, zeby przekroic calosc na pol. Polowe usunac, druga wyrenderowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urielkoba Napisano 17 Październik 2009 Autor Share Napisano 17 Październik 2009 a jak połącze wszystko w jeden obiekt to nie popsują mi się upcje UVmapping różne dla różnych obiektów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawrok Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 Lepiej dodaj modyfikator Slice dla obiektów, które chcesz przekroić i później jeszcze ewentualnie Cap holes, by zakryć dziury. Działa tak jak opisane powyżej a nie trzeba niczego łączyć i nic usuwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi