Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam !

Od paru dni mam dopiero 3dsMax 6 i mam pewne klopoty. Wybralem z waszej strony tutorial o modelowaniu broni jednak natrafilem na problem. Otoz gdy stworzylem pierwszego box\'a, uzylem opcji vertex i potem wyextrudowalem to nie moge teraz uzyc opcji vertex na tym wyextrudowanym kawalku. Czy jest to mozliwe czy musze tworzyc kolejne, nowe boxy zeby je vertexowac i układać na sobie a potem jakos połączyć to w całość ? Prosze o pomoc !

Pozdrawiam, Slaneesh

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 984
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam nowego użytkownika.

Screen uzyskanego efektu mógłby uratować sytuację, ale spróbuję...

Czy jesteś na tym etapie tutoriala?

05.jpg

Jeśli tak, to w treści Twojego pytania podpada mi stwierdzenie: \"uzylem opcji vertex\". Czyli wykonałeś extrude na zaznaczonych vertexach? W tutku extrude jest wykonywany na polygonie, więc może problem tkwi w złym wyborze trybu w selection...

Natomiast na to, jak uzyskać opisywane przez Ciebie objawy, już nie miałem pomysłu. Dało by się pod to podpiąć sytuację, w której próbowałbyś extrudować za pomocą SHIFT\'a i pojawiłoby się okno \'clone part of mesh\', ale o tym nic nie wspominasz, więc na razie to wykluczam. Może pora zbyt późna i coś kiepsko u mnie z koncentracją :)

Jeśli problemu nie rozwiązałem, a po mnie też nikt nic nie zdziała, to najlepiej opisz krok po kroku, co robisz i dodaj screen\'a z końcowym efektem.

Napisano

Już rozkminiłem w czym problem. Wszystko działa teraz ok, a należało wybrać tylko opcję move i potem vertexowac, bo jak nie miałem zaznaczonej opcje move to po wybraniu vertex i zaznaczeniu tej kropki do edycji miałem pokazane matowe wektory i po najechaniu na nie nic się nie zmieniały :) Sory że tak późno odpisuje ale nie miałem neta :) W każdym razie THX za pomoc :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.