Napisano 19 Październik 200915 l mam kilka kulek pod nie podpięty dynamik kulki zachowują się poprawnie ale jak w kulkach chcę umieścić jeszcze inne obiekty to te żyją właśnym życiem a chce byłyby zintegrowane z dana kulką, jakieś linkowanie lub coś takiego jak to zrobić ??
Napisano 20 Październik 200915 l Nie wiem dokładnie co chcesz zrobić... Ale do linkowania obiektów służy "parent item". Gdy masz zaznaczony obiekt w kulce wciskasz "m" na klawiaturze i w parent item wybierasz z listy kulkę. Wtedy obiekt robi to co kulka w tym samym czasie. Po za tym możesz go jeszcze ekstra animować.
Napisano 21 Październik 200915 l Przyparentuj do kazdej kulki collision object o typie sphere i za pomoca opcji inside (czy jakos podobnie) wskaz ze detekcja ma dzialac tylko w srodku. Collision object i obiekty w kulce wrzuc do osobnej grupy dla kazdego collision object. Powinno zadzialac.
Napisano 22 Październik 200915 l Autor chodzi o to by wszystkie kulki były na jednej warstwie w tedy zmieniam parametry dla jednego obiektu a nie kilku czy kilku dziesięciu a w tedy trzeba wybrać Piece Mode - Parts i tu zaczynają obiekty umieszczone w kulkach wariować tzn. wpływa na nie również opcja dynamic tak samo jak na kulki a tego nie chcę dzięki za inof posprawdzam to