xedo Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 Witam. Mam problem z plamami na blacie biurka. Renderuje na vray 1.50 i maxie x64. Mimo wysokich ustawień plamy są zawsze widoczne. Próbowałem zmieniać subdiv materiału, światła, zwiększałem oświetlenie, oraz ustawienia GI, ale niestety nie mogę sobie z tym poradzić. Dlaczego te plamy są tylko na blacie, a nie na innych elementach. wcześniej robiłem próbne rendery i tego nie było. Wiem, że scenka kiepska, ale przez te plamy nie mogę nawet posunąć się dalej, bo nie dają mi spokoju i chcę się ich najpierw pozbyć. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xedo Napisano 22 Październik 2009 Autor Share Napisano 22 Październik 2009 Jeszcze jeden render na szybko, widać na nim, że czarne place są tylko na blacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 sprawdz geometrie biurka, jak na moje oko sa tam 2 obiekty w dokladnie tym samym miejscu, ale ztych screenow ciezko zgadnac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xedo Napisano 22 Październik 2009 Autor Share Napisano 22 Październik 2009 A byłem pewny, że poligony nie są zdublowane bo sam modelowałem biurko. Nawet tego nie sprawdzałem tylko grzebałem w ustawieniach...A tu jednak okazało się, że są podwójne. Zmiana Secondary Ray Bias na 0,1 pomogła i jest ok. Dzięki za szybką odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi