Napisano 27 Październik 200915 l Witam Mam taki problem: mam xp64 bit max 9 (6gb ram) service packi i vray 1.5sp1. Wszystko było ok do czasu kiedy wczoraj przy renderowaniu sceny wywalił się łącznie z windowsem, który się zrestartował. Po kilku próbach narysowałem model od nowa i nic to nie dało materiały sprawdziłem. Wywala się przy irradiance map w różnych fazach i miejscach. Okazało się że inne pliki (które wcześniej działały) też nie działają i wywalają system. Czy ktos miał taki problem?
Napisano 27 Październik 200915 l Komputer Ci się nie przegrzewa? Może za dużo kurzu już w środku i mu za ciepło :) Podaj specyfikacje sprzętu, razem z zasilaczem. Najlepiej też opisz scenę którą renderujesz.
Napisano 27 Październik 200915 l Autor Komp jest nowiutki z intelem i7 i 6gb ram chyba że pamięć się uszkodziła albo co i na pewno sie nie przegrzewa bo prosty plik z boxem na plainie też wywala komp
Napisano 27 Październik 200915 l Może pamiątki się zepsuły. Puść jakiś Memtest, najlepiej ten z poziomu DOSa.
Napisano 1 Listopad 200915 l Witam, nie chcialbym zasmiecac kolejnym tematem forum, wiec tu zapytam: Czy ktos moze mi powiedziec co sie stalo, ze nie moge renderowac we vrayu z vrayowskiej camery ?? Wszystko jest strasznie ciemne, zeby nie powiedziec poprostu czarne...a w innych widokach jest OK. Kilka dni temu tez wszystko bylo OK. Restart maxa nie pomaga...
Napisano 1 Listopad 200915 l http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/vrayphysicalcamera_params.htm Poczytaj o f-number