blax1 Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 witam interesuje mnie jak wykonac wytloczenie np na butelce lub Tube z importowanego ksztaltu pliku z AI wykonanego w krzywych mam nadzieje ze nic nie poplatalem pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 na początku zaznacz obiekt i prze konwertuj go do editablepoly, zaznacz tryb zaznaczania poligonów(poligon selection) zaznacz poligony które chcesz wytłoczyć i kliknij extrude (obok niego masz taki kwadracik, po kliknięciu na niego wybierasz wartości extrude) pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blax1 Napisano 3 Listopad 2009 Autor Share Napisano 3 Listopad 2009 jednak poplatalem chodzi mi o wytloczenie tego typu http://www.exchange3d.com/cubecart/images/uploads/aff3016/Coke_Empty_web.jpg mam dany ksztalt wraz z literami i chce go wytloczyc na butelce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blax1 Napisano 3 Listopad 2009 Autor Share Napisano 3 Listopad 2009 mam na to pewien pomysl ...ale w zwiazku ze jestem poczatkujacy to nie wiem czy sie tak da zrobic ... chce naniesc ksztal wetorow na siatke butelki i pozniej wykonac extrude i np smooth ale nie wiem jak naniec ksztal wektorow na walcowaty ksztalt tube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 możesz to zrobić na płaskim kształcie a potem zrobione wygiąć w kółko bendem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blax1 Napisano 3 Listopad 2009 Autor Share Napisano 3 Listopad 2009 (edytowane) Bacry_ tak wiem ....ale jak pozniej polaczyc dany ksztal napisu z siatka butelki tak aby tworzyly calosc a nie byly osobnymi obiektami... chodzi mi o motyw typu boolean tylko odwrotny aby nie wycinal ale polaczyl zewnetrzna krawedz butelki z wygietym tekstem [edit]VS fakt masz racje napewno narusze nie pomyslalem o tym... [edit]VS a mozesz opisac jak ty to wykonales bo o cos takiego mi chodzi Edytowane 3 Listopad 2009 przez blax1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blax1 Napisano 3 Listopad 2009 Autor Share Napisano 3 Listopad 2009 VS_OK postaram sie zapoznac z opcja displacement... bo szczerze mowic nie wiem o co chodzi :) bo pewnie na opcje step by step BY VS_ nie mam co liczyc :) ale dziekuje za wskazowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blax1 Napisano 4 Listopad 2009 Autor Share Napisano 4 Listopad 2009 Ok niech bedzie ...serduszko ale jest ono na poczet przyszlego tutoriala ..moze zmotywuje ... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi