mithil Napisano 6 Listopad 2009 Share Napisano 6 Listopad 2009 Szukalm na forum ale jakos nie znalazlem. Chodzi mi o to ze zanimowalem czlapanie dinozaura i chce to zapetlic abym nie musial kazdego kroku od nowa animowac. Kiedys na zajeciach bylo pokazane jak sie robi blok z takiego ruchu. Cos tam w dope sheet sie robilo ale jak to juz nie pamietam niestety. No ale oczywicie pamietalem to przez 2 zajecia a potem zapomnialo sie bo nie bylo potrzebne :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebx Napisano 6 Listopad 2009 Share Napisano 6 Listopad 2009 Wystarczy skopiowac te klatki na ktorych on idzie i odwrucic i tak ile razy Ci trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamode Napisano 6 Listopad 2009 Share Napisano 6 Listopad 2009 Dope sheet... to mi pachnie majką. Ja bym zrobił to w trax editorze ze względu na przejrzystą i prostą kontrole ruchu. Tworzysz character set z dinozaura następnie w trax editorze robisz klip animacji, duplikujesz go i przesowasz na koniec pierwszego klipu - logiczne. Ale w sumie jeszcze prosciej zrobisz to w graph editorze dla każdej krzywej animacji wybierając post infinity -> cycle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mithil Napisano 8 Listopad 2009 Autor Share Napisano 8 Listopad 2009 Nie, chodzi o maxa... Wgladalo to tak ze robilem z animki taki blok na nastepnie moglem go umiescic na listwie czasu i kopiowac w nieskonczonosc. Kombinuje juz troche i nie umiem tego zrobic.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamode Napisano 8 Listopad 2009 Share Napisano 8 Listopad 2009 Nie znam za dobrze maxa, ale z tego co pamiętam to w dope sheet wybierasz narzędzie Select Time, zaznaczasz wszystkie klucze tworzące animacje następnie kopiujesz je narzędziem Copy Time i wklejasz na koniec starego wycinka czasu Paste Time Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi