Napisano 11 Listopad 200915 l Witam, Czy ktoś z Was może wie czy da się zrobić świecący materiał typu VRayLightMtl z maską przezroczystości (tzw.: opacity) Ewentualnie ten sam efekt ale w jakis inny sposób. Dzięki i pozdrawiam.
Napisano 11 Listopad 200915 l Autor Ok, poszukam,,,chociaz własnie o to chodzi z VrayLightMtl że tam nie ma takiej pozycji jak OPACITY...
Napisano 11 Listopad 200915 l VS_ -> Tyle że ten slot w VRayLightMat słabo działa :D w zasadzie w ogóle. Najskuteczniej jest zrobić VreyBlend gdzie Podstawowy materiał będzie całkowicie przeźroczysty. Jako drugi materiał wrzucić VRayLightMat i jego widoczność kontrolować przez slot opacity w VreyBlend.
Napisano 11 Listopad 200915 l Autor Nie wiem jakiego macie Vraya ale u mnie to blendowanie nie działa (wszystkie inne materiały się blendują ale VRayLightMtl nie chce...) U mnie w VRay Light są do wyboru 4 rzeczy więc rzeczywiście trudno przeoczyć Opacity...: Color, Multiplayer, 2-sided i Texmap (no i mental ray connetion) Tyle... Mam Maxa 7 i Vraya 1,5 RC2
Napisano 11 Listopad 200915 l Czy przycisk szukaj ma jakieś połączenie z ośrodkami bólu? http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=62893