nonameplum Napisano 12 Listopad 2009 Share Napisano 12 Listopad 2009 Witam Mam problem z cut tool w 3d max 2010. Problem polega na tym, że cut działa tylko pomiedzy borderami. Tzn nie mogę zakończyć cut na vertexie (chyba że vertex jest na krawędzi - border). Na zwykłym plane działa wszystko jak należy, ale na tej powierzchni co teraz tworze jakoś się upiera. W czym problem ? Z góry dzięki za pomoc. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 12 Listopad 2009 Share Napisano 12 Listopad 2009 Może masz ukryte vertexy. Wejdź w tryb edycji vertexów i kliknij Unhide All z menu po prawej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 12 Listopad 2009 Share Napisano 12 Listopad 2009 albo niektóre vertexy są niepołączone ze sobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameplum Napisano 12 Listopad 2009 Autor Share Napisano 12 Listopad 2009 (edytowane) Chyba nigdzie vertexów nie zostawiłem. Weld chyba też wszędzie w porządku. Przez przypadek wpadłem na rozwiązanie problemu. Chodziło o Normal do powierchni. Od drugiej strony można wszystko prawidłowo zaznaczać. W jaki sposób można sobie pokolorować normal to face w 3d max oraz jak robi się invert? Edytowane 12 Listopad 2009 przez nonameplum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi