Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Wymodelowalem czesc stopy mecha na podstawie jednego z tutoriali z sieci. Problem polega na tym, ze gdy chce skopiowac ten caly element a nastepnie obrocic go o dowolny kat wszystko sie skrzywia i przekręca tak jak na zalaczonych obrazkach. Probowalem uzyc opcji "ResetXForm" ale bez skutku. Moze ma ktos jakis pomysl jak to przywrocic do ladu?

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Musisz zmienić centrum transformacji. Na górze, koło rozwijanej roletki, gdzie masz w tej chwili 'View' jest przycisk "Use pivot point center' - kliknij i wybierz "Use selection center'

Pozdro

Napisano

Zmienilem "View" na "Lokal" i z roletki obok wybralem "Use selection center" i pomoglo ale czesciowo. 3 boxy obracaja sie ladnie ale z gornymi silownikami nadal jest cos nie tak. Dodam ze sa one niejako "scalone" opcja "Dummy" z menu Helpers moze to ma jakis wplyw? Załączam plik ze scena moze ktos bedzie mial czas i checi to byłbym bardzo wdzieczny.

Napisano

Ciesze się, że pomogłem choć trochę ;) Powiedz w czym był problem, bo odpaliłem sobie Twoją scenkę i jak dla mnie wszystko było ok.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności