waryna Napisano 16 Listopad 2009 Napisano 16 Listopad 2009 Witam Wymodelowalem czesc stopy mecha na podstawie jednego z tutoriali z sieci. Problem polega na tym, ze gdy chce skopiowac ten caly element a nastepnie obrocic go o dowolny kat wszystko sie skrzywia i przekręca tak jak na zalaczonych obrazkach. Probowalem uzyc opcji "ResetXForm" ale bez skutku. Moze ma ktos jakis pomysl jak to przywrocic do ladu?
blinq Napisano 16 Listopad 2009 Napisano 16 Listopad 2009 Musisz zmienić centrum transformacji. Na górze, koło rozwijanej roletki, gdzie masz w tej chwili 'View' jest przycisk "Use pivot point center' - kliknij i wybierz "Use selection center' Pozdro
waryna Napisano 17 Listopad 2009 Autor Napisano 17 Listopad 2009 Zmienilem "View" na "Lokal" i z roletki obok wybralem "Use selection center" i pomoglo ale czesciowo. 3 boxy obracaja sie ladnie ale z gornymi silownikami nadal jest cos nie tak. Dodam ze sa one niejako "scalone" opcja "Dummy" z menu Helpers moze to ma jakis wplyw? Załączam plik ze scena moze ktos bedzie mial czas i checi to byłbym bardzo wdzieczny.
Mr. J Napisano 17 Listopad 2009 Napisano 17 Listopad 2009 a sam pivot jest ok? sceny nie mogę sprawdzić, bo mam maxa 9
waryna Napisano 20 Listopad 2009 Autor Napisano 20 Listopad 2009 Hello po dlugich bojach problem wreszcie rozwiazany!!! PS. Blinq dzieki za mala podpowiedz :)
blinq Napisano 21 Listopad 2009 Napisano 21 Listopad 2009 Ciesze się, że pomogłem choć trochę ;) Powiedz w czym był problem, bo odpaliłem sobie Twoją scenkę i jak dla mnie wszystko było ok.
Rekomendowane odpowiedzi