drobcio Napisano 17 Listopad 2009 Napisano 17 Listopad 2009 Witam Czy ktos wie jak zrobic Matte object w Vrayu zeby byl widoczny przez szybe efect.Jesli korzystam z tej funkcji nie ma problemu ale gdy kamere ujme z wewnatrz budynku na to co jest na zewnatrz,zamiast pokazywac mi tlo z odpowiednim cieniowaniem pokazuje mi plane,mimo ze do plane zaznaczone jest matte object.Dzieki za pomoc i pozdrawiam
drobcio Napisano 17 Listopad 2009 Autor Napisano 17 Listopad 2009 Niestety nie,bo cien rownierz nie jest widoczny czyli wylaczajac refraction wylaczasz cieniowanie w matte object a wiec matte object nie istnieje. Dzieki
drobcio Napisano 18 Listopad 2009 Autor Napisano 18 Listopad 2009 Tzn sa 2 sposoby na uruchomienie matte albo wlasciwosci vray albo przypisac mape vray mtl wrapper,probowalem oba.Zachaczylem tylko ptaszka przy Matte Object oraz shadow i tyle.Zawsze w ten sposob to dzialalo,moze trzeba cos zachaczyc w edycji materialow przy szybie czyli szkle przez ktory patrzymy,nie wiem:/Dzieki za kazda pomoc.A moze to dziala ok jesli urzywamy kamere Vraya a nie Maxa,tak jak z wyswietlaniem vray sun ktory dziala prawidlowo na 1 gdy korzystamy z kamery vray?
Rekomendowane odpowiedzi