|ales| Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Czesc! Chcialem sie zapytac was doswiadczonych forumowiczow co powinienem unikac w takich komercyjnych wizkach. bardziej niz o realizm chodzi mi dobry wyglad dla klienta (komercyjnosc). W photoshopie podrasowalem kontrast a tak pozatym to nic z postprodukcji.
matizlob Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 kolorów, na mnie osobiście największe wrażenie robią kolory, których tutaj brak
|ales| Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 dziekuje, taki byl concept aby zrobic prawie czarnobialy render. Ale dodam pare kolorow zobaczymy co z tego wyjdzie.
KLIK Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 a mi sie takie podoba:) bardzo fajne, powiesz cos o ustawieniach/ swietle? czy w umywalce nie odbija sie vray light plane?
|ales| Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 dziekuje:), jak zauwazyles odbija sie vray light. Ogolnie w scenie uzylem dwoch vray light z opcja store with irradiance map. Co do ustawien to nie ma zadnych rewelacji - irradiance map/brute force. Expotential z dark multipier na okolo 3,5 a light multipier na 2. Irradiance map na medium, ale za malo chyba sempli dalem.
matizlob Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 pytasz się, czego unikać w komercyjnych wizkach, myślę, że warto by zastanowić się zawsze nad kadrem, co ta wizka ma przedstawiać? Jeśli wygląd stolika i umywalki to fajnie, ale jak całe pomieszczenie, już średnio, zresztą na pewno sam to dobrze wiesz :)
|ales| Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 no fakt kadr jest wazny tutaj chcialem pokzac sama umywalke wraz z stolikiem. Ogolnie to jest bardzo prosta scena zrobiona na potrzeby tego watku:p
Recommended Posts