mirekbini Napisano 25 Listopad 2009 Napisano 25 Listopad 2009 Witam, Padło mi zrobić teraz małą łazienkę i mam pytanko jak ustawić kamere oczywiście z punktu widzenia człowieka ,wewnątrz pomieszczenia żebym ujął jak największą część łazienki. Bawiłem sie ustawieniami phisical kamery ale wtedy render jest troche rozciągnięty. Co radzicie? używam maxa i vraya.
PICsell Napisano 25 Listopad 2009 Napisano 25 Listopad 2009 Cofnij kamerę poza ściankę, i viewport clipping http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/vrayphysicalcamera_params.htm
mirekbini Napisano 26 Listopad 2009 Autor Napisano 26 Listopad 2009 kurcze coś nie wychodzi, cliping jest w ustawieniach kamery wcisnąłem go i nic :/ , a viewport clipping niestety nie znalazłem. Co do stronki to wiem ona jest świetna tylko z angolem średnio :/
Gość Gosc Napisano 26 Listopad 2009 Napisano 26 Listopad 2009 musisz zakresy dobrze dobrac i wlaczyc clipping [x], wartosci zaleza od skali twojego modelu, kamera pokazuje clipping planes, wiec na widoku takim zebys kamere widzial z boku, dobierz sobie suwakami, bedziesz widziec gdzie jest przednia i tylnia plaszczyzna rzutni kamery
Rekomendowane odpowiedzi