mirekbini Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Witam, Padło mi zrobić teraz małą łazienkę i mam pytanko jak ustawić kamere oczywiście z punktu widzenia człowieka ,wewnątrz pomieszczenia żebym ujął jak największą część łazienki. Bawiłem sie ustawieniami phisical kamery ale wtedy render jest troche rozciągnięty. Co radzicie? używam maxa i vraya.
PICsell Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Cofnij kamerę poza ściankę, i viewport clipping http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/vrayphysicalcamera_params.htm
mirekbini Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 kurcze coś nie wychodzi, cliping jest w ustawieniach kamery wcisnąłem go i nic :/ , a viewport clipping niestety nie znalazłem. Co do stronki to wiem ona jest świetna tylko z angolem średnio :/
Guest Gosc Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 musisz zakresy dobrze dobrac i wlaczyc clipping [x], wartosci zaleza od skali twojego modelu, kamera pokazuje clipping planes, wiec na widoku takim zebys kamere widzial z boku, dobierz sobie suwakami, bedziesz widziec gdzie jest przednia i tylnia plaszczyzna rzutni kamery
Recommended Posts