Napisano 29 Listopad 200915 l Witam ponownie. Nadałem poprawną nazwę tematu. Jeszcze raz wrzucam "DRINKING WITH THE MIRROR". Handmade. Tusz na papierze-A3. " ... DO NOT CROSS" Tusz na papierze. Format-A3 Link do pracki poniżej. http://bp0.blogger.com/_sdejod1Ngdk/SJYhWFQAvwI/AAAAAAAAACc/H66yn1zE-Wo/s1600-h/DO+NOT+CROSS3.jpg Opinie i słowa krytyki mile widziane.
Napisano 29 Listopad 200915 l Autor Wrzucam kolejną ilustrację. Oczywiście skrobnięte tradycyjnie. Format A3. Tusz na papierze. Wizja zrodziła sie podczas codziennej podróży do miejsca pracy. Podróży "gondolą 46". W Zgierzu można natknąć się na wiele ciekawych zakamarków. Od pierwszych chwil obcowania z tym miastem zauroczyłem się fabrycznymi kominami, które zostały wymurowane z czerwonej, podłużnej cegły starego typu. Są już nieczynne, ale nadal górują nad miastem. Częstym widokiem są opuszczone, stare, drewniane chaty. Wyrastają one w samym centrum miasta obok szklanych siedzib telefonii komórkowych. Takie małe "Silent Hill". Klimat zagęszcza się zimą.
Napisano 23 Grudzień 200915 l A ja to bym jakiś komiks przeczytał z taką grafą. Oj się by mozna było oderwać...
Napisano 27 Grudzień 200915 l Autor Chętnie bym jakiś komiks stworzył gdyby czasu i umiejętności było pod dostatkiem :) Prowadzenie narracji w komiksie i umiejętne rozplanowanie kadrów to trudna sztuka. Tej jeszcze nie opanowałem. To i tak dopiero połowa sukcesu...potrzebny jest jeszcze dobry scenariusz. Tymczasem zamieszczam "CHILDHOOD" Format A3.
Napisano 27 Grudzień 200915 l Racja co do komiksu.Pojedynczy kadr to nie wszystko ale w zwiazku z tym ze stille wymiataja:)Te roznicowanie faktur i klimat... i te momenty:)To warto bys teraz pomysla; o rozwoju "storytellingu" i trzaskaj komiks!:) ja bym przeczytal. Konkretnie co do prac to w "invisible world" widac niekonsekwencjie w budowie postaci plaskiej i bez wyrazu w porownaniu do swietnych postaci z reszty prac.Ale w tuszu to sie zdaza ze sie za bardzo czysci brylke:) pzdr Kuba