Tamyl91 Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 Dopiero zaczynam zabawę z 3ds maxem, więc proszę o wyrozumiałość :) Oglądam tutorial z modelowania, w pewnym momencie trzeba zrobić convert boxa do Editable Poly, zaznaczyć Edges, klika w daną krawędź i przytrzymując shift i skopiować tę krawędź... Gdy ja trzymam shift, nie mogę nic przesunąć. Pomoże ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 musisz zaznaczyć krawędź którą chcesz "przeciągnąć" kliknąć na ową krawędź z przyciśniętym Ctrl zmienić section na vertexy, break i wtedy przeciągać z sziftem krawędź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 29 Listopad 2009 Autor Share Napisano 29 Listopad 2009 indian, wielkie dzięki, działa. Choć wystarczyło usunąć jedną ścianę boxa, żeby go "otworzyć". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 nie do końca wiedziałem o co Ci chodzi więc podałem Ci metodę, żeby nie naruszyć bazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 Metody rozne, ale generalnie chodzi o to, zeby krawedzie nie byly sklejone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi