ResonicX Napisano 1 Grudzień 2009 Napisano 1 Grudzień 2009 nie wiem czy to dobry dzial, ale zrobilem kawalek drogi, zmapowalem i wyszlo cos takiego: Czy da sie to jakos zresetowac, aby na wszystkich poly textura byla ustawiona w tym samym kierunku ?? A moze jeszcze jakos inaczej to mam zrobic ?
adam_m Napisano 1 Grudzień 2009 Napisano 1 Grudzień 2009 Poczytaj w F1 o Unwrap UVW. Wtedy nałożysz textury tak ja chcesz.
ResonicX Napisano 1 Grudzień 2009 Autor Napisano 1 Grudzień 2009 ale unwrap'em to bedzie trwalo a ja chce nalozyc je 'automatycznie'
adam_m Napisano 1 Grudzień 2009 Napisano 1 Grudzień 2009 (edytowane) ale unwrap'em to bedzie trwalo a ja chce nalozyc je 'automatycznie' 5 min? Przygotowanie textury (juz masz), wrzucasz ją do unwrap edytora, zaznaczasz poligony, flatten mapping, ustawiasz poligony w edytorze na tex. i gotowe. Tu masz tutka: http://www.gamedev.pl/articles.php?x=view&id=306 Edytowane 1 Grudzień 2009 przez adam_m
guru Napisano 1 Grudzień 2009 Napisano 1 Grudzień 2009 przypadkiem to nie jest zmapowane lokalnie na Face'ach bo widze ze jest UVW na Face'a ustawione. Ta opcja akurat w tym przypadku nie przyjdzie wydaje mi sie.
Hynol Napisano 1 Grudzień 2009 Napisano 1 Grudzień 2009 No pewno że tak. Ma być planar z ustawioną wielkością o zakresie taile'a.
ResonicX Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Napisano 6 Grudzień 2009 a to sie jeszcze tak zapytam: Czy robiac trase do gry trzeba uzywac Unwrapa? Nie mozna UVW Map'a uzywac??
Rekomendowane odpowiedzi