Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam Wszystkich!

Błagam, doradzcie mi jakies 'łatwe', efektowne materiały dla nieskomplikowanego modelu koncepcji urbanistycznej. Budynki są boxami, jest teren i jezioro. Próbowałam już paru opcji ale wychodzi taka szarzyzna... Myśle, że fajnie by wyglądał taki lekko przezroczysty, jasny materiał z zarysowanymi konturami. Ktoś wie jak to uzyskać? Albo macie jakieś inne propozycje?

Dzięki z góry!

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Powiedz czym będziesz renderował bo bez tego ani rusz aby ci podpowiadać, a jeszcze dobrze by było jak byś wrzucił chociaż jeden render tej szarzyzny. Pozdrawiam

Napisano

Hej, ja Ci bardzo polecam Misss_Fast_Skin, zależnie od programu różnie się nazywa. Jeżeli sprytnie go ustawisz, będziesz miał woskowe miasto, albo miasto jak z super sculpey. Jeżeli oczywiście coś takiego Ci pasuje. Zaleta jest taka że będzie to wyglądać jak czaderska makieta. Możesz dać ten materiał na wszystko i będzie wyglądać ciekawie. Do tego tylko DOF i jakieś fotometryczne światło / światła / HDRI / Physical Sun & Sky i masz fajny render.

Napisano
  • Autor

Szkoda, ze tak pozno napisalam bo oddanie mialam wczoraj i nie skorzystalam z Waszych podpowiedzi. Ale dzieki! pewnie innym razem skorzystam:)

Chlopaki z teksturowania szybciej odpowiedzieli wiec rendery nie wyszly tak zle. ALe moglo by byc lepiej;)

Napisano

Ja niedawno spłodziłem coś takiego, w ramach odkopywania starych projektów z uczelni. Może Cię zainspiruje ;)

accamera1.jpg