Maksym Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Przy próbie otwarcia wyskakuje bład "file open failed" i podana jest ścieżka dostępu do pliku. Scena, czyli model z nałozonymi UVkami i teksturami oraz materiałami był robiony w maxie 2008. Teraz chciałem się przesiąśc na maxa 2009 a tu takie coś. Dzieje mi się tak z kazdą scena robioną w maxie 2008. Jest to tym bardziej dziwne że max jest przecież kompatybilny w dół, da się cos na to poradzić ?? Byłbym bardzo wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Jaki system? Może masz polskie znaki w nazwie katalogu/pliku. Jak z mergowaniem sceny? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maksym Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2009 (edytowane) system XP home 32 bit, merge tez sie nie da zrobić. jak robię merge nie wyskakuje żaden błąd, ale lista obiektów sie nie pojawia, okienko sie zamyka i nic sie nie dzieje. Na drugim kompie (laptop z takim samym systemem) jest to samo /Ale działa eksport do pliku "Autodesk *fbx,*dae" daje sie potem zaimportowac do dziewiątki, nawet material IDs na modelu pamięta, zachowane sa UVki po ponownym nałozeniu UnwrapUVW i nawet jakies strzępy materiałów :D Więc jesli tylko sie da biblioteke materiałów utworzoną w ósemce wczytac w dziewiątce to przeniesienie tego pójdzie szybko. Jesli nie, będę materiały odtwarzał ręcznie... Edytowane 8 Grudzień 2009 przez Maksym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maksym Napisano 9 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2009 Właśnie zauważyłem że to max 9 a nie 2009. Sory za zamieszanie, topic do kasacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi