Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Przy próbie otwarcia wyskakuje bład "file open failed" i podana jest ścieżka dostępu do pliku. Scena, czyli model z nałozonymi UVkami i teksturami oraz materiałami był robiony w maxie 2008. Teraz chciałem się przesiąśc na maxa 2009 a tu takie coś. Dzieje mi się tak z kazdą scena robioną w maxie 2008. Jest to tym bardziej dziwne że max jest przecież kompatybilny w dół, da się cos na to poradzić ?? Byłbym bardzo wdzięczny.

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 803
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jaki system? Może masz polskie znaki w nazwie katalogu/pliku. Jak z mergowaniem sceny?

Napisano
  • Autor

system XP home 32 bit, merge tez sie nie da zrobić. jak robię merge nie wyskakuje żaden błąd, ale lista obiektów sie nie pojawia, okienko sie zamyka i nic sie nie dzieje. Na drugim kompie (laptop z takim samym systemem) jest to samo

/Ale działa eksport do pliku "Autodesk *fbx,*dae" daje sie potem zaimportowac do dziewiątki, nawet material IDs na modelu pamięta, zachowane sa UVki po ponownym nałozeniu UnwrapUVW i nawet jakies strzępy materiałów :D Więc jesli tylko sie da biblioteke materiałów utworzoną w ósemce wczytac w dziewiątce to przeniesienie tego pójdzie szybko. Jesli nie, będę materiały odtwarzał ręcznie...

Edytowane przez Maksym

Napisano
  • Autor

Właśnie zauważyłem że to max 9 a nie 2009. Sory za zamieszanie, topic do kasacji...