Gekon Napisano 10 Grudzień 2009 Share Napisano 10 Grudzień 2009 Korzystam z Maxa 2009 64bit i mam problem bo znikło mi gdzies gizmo i nie moge go wlaczyc, X nie da sie przywrocic w preferences jest wlaczony, nawet reinstalacja maxa nie pomogla, nie wiem czy gdzies sie moglo to zapisac i przy odinstalwoaniu cos zostalo. bo np w max 2009 32 jest gizmo i x normalnie da sie je wylaczyc i wlaczyc. na zdjeciu widac ze nawet nie ma takiego zarysu gizma jak w maxie 2009 33 Orientujecie sie co moze pomoc w takiej sytuacji :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 10 Grudzień 2009 Share Napisano 10 Grudzień 2009 turkusowy box z prawej zdaje sie mieć X wcisniety. Te z lewej , hmm... może gdzieś Ci max je wystawił , moze zaznacz obiekt > w panelu po prawej go to Hierarchy > Affect pivot only > center to object. JAk nie to + i - zmniejszasz gizmo , moze jakimś cudem zxasnales majac wcisniety ---- i taki tego efekt ;P . Other way , nie mam pojecia qqf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 15 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2009 nic z tego sprawdzilem ale to cos innego :/ nie ma gdzies jakiegos configa albo jakis plikow ktore zostaja po usunieciu maxa?? ktore moze jak usune pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi