dizek Napisano 12 Grudzień 2009 Napisano 12 Grudzień 2009 Witam wiec tak jak w temacie nie umiem dodać np. do boxa vertexów nie robi się je chyba przez tą funkcje create ale dalej nie wiem co jak to robie to vertex tworzy mi się daleko od figury jak się je łączy ?? widzialem juz kilka filmików i mi nie dziala
dizek Napisano 13 Grudzień 2009 Autor Napisano 13 Grudzień 2009 poszukalem w helpie i tam pisze ze mam wejść do Vertex sub-object level a nie wiem gdzie tego szukać w edit poly > vertex nie mam czegoś takiego
PICsell Napisano 13 Grudzień 2009 Napisano 13 Grudzień 2009 http://tweeaks.com/tutorials/3d-studio-max-tutorial-3d-couch-box-model-and-room/
dizek Napisano 13 Grudzień 2009 Autor Napisano 13 Grudzień 2009 i co to jest ? tam nie ma jak tworzyć nowe
pretorianstalker Napisano 13 Grudzień 2009 Napisano 13 Grudzień 2009 Polecam zapoznać się z podstawami - jakaś biblia, albo tutorial prowadzący za rękę od samego początku. Box -> convert to editable poly -> Vertex -> Create - i w dopowiednim viewporcie klikasz... potem przesuwasz go tam gdzie chcesz... Ewentualnie z poziomu poligonów - tniesz daną część za pomocą Cut i wskakują vertexy w miejscu gdzie nowy edge łączy się z wcześniejszymi... Tworzenie luźnych vertexów jeszcze nigdy nie było mi potrzebne :)
Mr. J Napisano 13 Grudzień 2009 Napisano 13 Grudzień 2009 a w jakim celu chcesz robić nowy vertex? powiedz co chcesz osiągnąć, bo może jest na to inny sposób, powszechniej używany. Mnie samemu bardzo rzadko zdarzało się tworzyć nowy vertex
Rekomendowane odpowiedzi