Gość Grober Napisano 13 Grudzień 2009 Share Napisano 13 Grudzień 2009 Witam Mam pewien problem gdyż nie mogę znaleźć Bitmap HDR i nie tylko tego posiadam tylko takie mam jakiś blad czy to trza dodać jakos ręcznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 13 Grudzień 2009 Share Napisano 13 Grudzień 2009 kliknij 8 na klawiaturze(nie numerycznej)Background kliknij i wybierz (tam na dole) VrayHDRI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 13 Grudzień 2009 Share Napisano 13 Grudzień 2009 W gołym maxie nie ma bitmap HDR. Jest po prostu bitmap - tam wkładasz HDRke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grober Napisano 13 Grudzień 2009 Share Napisano 13 Grudzień 2009 (edytowane) A moglibyście podać jakiegoś linka do takich dodatków do maxa? a co do kliknij 8 na klawiaturze(nie numerycznej)Background kliknij i wybierz (tam na dole) VrayHDRI to ja właśnie tam próbowałem wybrać tego bitmapa HDR i to jest screen z tego co mam w mapsach takzę jak widzisz VrayHDRI nie mam Edytowane 13 Grudzień 2009 przez Grober Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 A masz Vraya? Jak nie masz to nie będziesz mieć VrayHDRI. A co do dodatków to nie wiem o co Ci chodzi - masz przecież bitmap. Ją wybierasz. Potem w slocie bitmapy, tam gdzie wybierasz zwykłe tekstury, wybierasz mapkę HDRI z dysku, ustawiasz jej spherical enviroment i gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grizleyd Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 bitmap hdr jest w finall render przełącz na mental raya bedziesz miał "wiecej dodatków" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi