Napisano 13 Grudzień 200915 l Witam Mam pewien problem gdyż nie mogę znaleźć Bitmap HDR i nie tylko tego posiadam tylko takie mam jakiś blad czy to trza dodać jakos ręcznie?
Napisano 13 Grudzień 200915 l kliknij 8 na klawiaturze(nie numerycznej)Background kliknij i wybierz (tam na dole) VrayHDRI
Napisano 13 Grudzień 200915 l W gołym maxie nie ma bitmap HDR. Jest po prostu bitmap - tam wkładasz HDRke.
Napisano 13 Grudzień 200915 l A moglibyście podać jakiegoś linka do takich dodatków do maxa? a co do indian napisał: kliknij 8 na klawiaturze(nie numerycznej)Background kliknij i wybierz (tam na dole) VrayHDRI to ja właśnie tam próbowałem wybrać tego bitmapa HDR i to jest screen z tego co mam w mapsach takzę jak widzisz VrayHDRI nie mam Edytowane 13 Grudzień 200915 l przez Grober
Napisano 14 Grudzień 200915 l A masz Vraya? Jak nie masz to nie będziesz mieć VrayHDRI. A co do dodatków to nie wiem o co Ci chodzi - masz przecież bitmap. Ją wybierasz. Potem w slocie bitmapy, tam gdzie wybierasz zwykłe tekstury, wybierasz mapkę HDRI z dysku, ustawiasz jej spherical enviroment i gotowe.
Napisano 14 Grudzień 200915 l bitmap hdr jest w finall render przełącz na mental raya bedziesz miał "wiecej dodatków"