kandi Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 witam, pracuje nay 3ds max 2010 (+v.ray 1.5 SP4) na windows 7, zainstalowanym na mac os 10.6 przez boot camp'a. do tej pory pracowalam na max 2009 na windows vista (nie na macu), nie wiem czy cos sie pozmienialo, ale nie dzialaja mi skroty, szczegolnie czesto uzywam "Z" - zoom extends all selected, w oknie TOP a jakze - wykonuje zoom.. ale na srodek siatki 0,0 ;/ reszta okien wedruje w dziwne miejsca ale nie tak gdzie powinna, czyli na zaznaczone obiekty. to samo dzieje sie z przyciskiem w prawym dolnym rogu "zoom extends all" Sprawdzilam ustawienia klawiatury - polski (programisty), oraz customize-->customize user interface-->keyboard i przypisany jest dobry skrot. bez tego nie idzie pracowac, moze ktos bedzie wiedzial czy to moja wina, czy os-a, czy juz nie wiem co...ale moze ktos pomoze mi to naprawic. pozdrawiam, kandi p.s. bardzo prosze o ew. lopatologiczne tlumaczenie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 (edytowane) Sądzę, że to będzie wina systemu; taka mieszanka win 7 na boot campie na osx raczej musi odcisnąć swoje piętno. Pozdrawiam Szymon Edit:/ Dodam jeszcze, że najbardziej szkodliwym czynnikiem w tej mieszance będzie zapewne win 7, który w zasadzie nie jest jeszcze wspierany przez Boot Camp, z tego co wiem. Edytowane 15 Grudzień 2009 przez pressenter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kandi Napisano 16 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2009 witam, juz naprawilam. to byla "wina" maxa :-) cos w ustawieniach okien. troche sie pozmienialo w tej nowej wersji i wyaczylam siatke..a wlaczylam ja gdzies indziej;p nawet nie wiem jak to wytlumaczyc :-) teoretycznie nie ma oficjalnego wsparcia dla win7, ale wszystko na razie chodzi ok. musialam tylko poszperac sterowniki do MagicMouse zeby dzialal multi touch i chwilowo szukam "delete" ;p pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz, kandi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi