Skocz do zawartości

Maya problems

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

witam mam taki problem z uvkami, wypaliłem dla modelu normale , wszystko działało , za jakis czas wlanczam maye wczytuje scenke i uv modelu same jakos poprzeskakiwaly niewiadomo czemu :|wychodzi na to ze trza palic normale jeszcze raz bo sie samo niewiedziec jak i czemu poknociło :| czasmi jak chwyce ta uvke to skacze jakby i wraca na dawną pozycje ale nie zawsze :confused: Nie wiem o co kaman z nimi :/

Edytowane przez wizz
  • Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

przy okazji zapytam jeszcze o inną rzecz. Wypalanie AO w maya z modelu high poly do lp. Problem polega na tym ze czesto pojawiaja sie glicze typu czarne kropeczki albo gorzej straszliwe glicze z kórymi sie nie da nic zrobic , mam na mysli taki glicz z powodu przenikania się dwóch powierzchni lp z hp , i zakres szukania jak zwieksze to nic nie daje to :/ ( dodam tylko ze model jest wporzadku bo przenioslem do xsi i wypaliło sie bez problemowo). Byłbym wdzieczny za jakies wskazówki :)

Kolejny problem na jaki natrafilem to export poprzez cos takiego jak DAE_FBX mianowicie chce wyexportowac jeden model a jakbym nie zrobił to cos exportuje mi wszystkie meshe w scenie :/ takze export selected tu niedziala :) pozdrawiam i mam nadzieje ze ktos cos pomoze :) będe wdzieczny :)

Edytowane przez wizz