wazniak Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 Witam w swoje rece dorwalem maxa 2010 i mam problem z materialami. Otoz jesli wybieram za material Multi/sub-object to na oknie Perspectiv nie widze jak wygladaja materialy ktore chce nalozyc (przycisk Show Standart Map in viewport jest nieaktywny) najgorzej wlasnie jak chce jakas bitmape bo musze dobrze porozciagac, zeby ladnie wygladala no i wlasnie przydal by sie ten "podglad", za to jak za material ustawie cos innego niz Multi/sub-object np Bitmap to normalnie widac to w oknie persective. Wie moze ktos jak temu zaradzic? w maxie w wersji 8 nie bylo tego problemu ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 wejdz głębiej w multi-sub object w slot materiału i tam wciśnij przycisk show map in viewport, bitmapa powinna się pokazać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wazniak Napisano 19 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2009 o a mam jeszcze jeden problem z materialami :D Chodzi o to, ze jak chce otworzyc jakis material w formacie .mat to max ich w ogole nie znajduje, tak jak na obrazku nawet jesli sam wpisze recznie nazwe np "mrArch_DesignTemplates.mat" i klikam na OPEN to wyskakuje alert, ze max nie moze odnalesc materialu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 nie wiem u mnie max widzi pliki, coś masz pogmerane ale nie wiem gdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wazniak Napisano 19 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2009 juz mi sie udalo, musialem wyjsc z tej lokalizacji i wejsc jeszcze raz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi