Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Walcze z tym juz troche i nie ma efektu. Chodzi mi o efekt jaki widac na obrazku z archinteriors. Próbowałem z vrayedgestex, ale wtedy renderuje mi siatke, a na załączoym renderze własnie nie ma siatki ( np. na kanapie nie ma zaznczonych poligonów) tylko sam obrys - cos jak vray toon. Próbowałem tez z vraytoonem cos ale nie wychodzilo. Musze przedstawic poprostu projekt wnetrza z lekka przezroczystościa, a nie chce prezentowa siatki. Ma ktoś pomysł jak zrobic taki materiał?

interiorsf.jpg

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

może zblenduj ten vray toon z jakimś przezroczystym materiałem? (Blend material).

Napisano
  • Autor

Dzieki za odpowiedź, nie wiem czy dobrze zrozumiałem- vraytoon to efekt w "enviroment and effects" (8) blendowac mozna chyba tylko materiały. Teoretycznie moge renderowac przezroczysty materiał - (co tez mi nie wychodzi za dobrze) i włączyc tego vray toona, ale nadal nie osiągne tego efektu. Tutaj obrysowane sa tez ukryte krawędzie a tego vraytoon na standardowych ustawieniach nie robi. Pojęcia nie mam jak to jest zrobione, ale efekt jest super