Napisano 14 Styczeń 201015 l Mam problem z teksturą.(screen w załączniku) Na niektórych częsciach mojej szafy tekstura się źle układa. Co robię nie tak. Jestem zielony, to mój pierwszy model. Ps. Jak zrobić przezroczysta szybę bo też się do tego przymierzam.
Napisano 14 Styczeń 201015 l Źle zmapowany model. UVW Map / Unwrap UVW modyfikatory służą do układania mapowania w odpowiedni sposób.
Napisano 14 Styczeń 201015 l Jeśli chodzi o to co ja mogą doradzić(co do tekstury) to pobaw się modyfikatorem UVW map. A jeśli chodzi o szybę to w materiałach architectural albo arch & design w mental ray'u masz różna szkła. A za przeźroczystość materiału odpowiada opcja "Opacity" białe -> przeźroczyste, czarne -> nieprzeźroczyste. Jeśli coś pomyliłem prosze maksowych wymiataczy o poprawianie mnie :) Pozdrawiam.
Napisano 16 Styczeń 201015 l Autor Następny problem z tekstura. Nakładam ją, obiekt staje sie szary a modyfikacja UVW map nic nie daje.
Napisano 16 Styczeń 201015 l Chyba musisz wcisnąć 4 ikonę od prawej(nad przyciskiem "bitmap") Ale to nie na 100% bo nie używam tej wersji maxa(jakieś ikony inne) ;) Edytowane 16 Styczeń 201015 l przez Setesh
Napisano 16 Styczeń 201015 l Inne ikony masz, wiec ciezko Cie pokierowac. Opcja nazywa sie Show Map in Viewport (w starszych wersjach ikona to niebiesko-biala kostka).