Adam09 Napisano 16 Styczeń 2010 Napisano 16 Styczeń 2010 Chodzi mi o przezroczystość obiektu taka jak jest tu http://www.youtube.com/watch?v=9OcoksfSfFs - 52s
Froodo87 Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 czesc mam pytanie mozliwe ze nie w tym dziale pisze ale nie wiem gdzie chcialbym uzyskac przezroczystosc objektu na tyle aby bylo widac oba objekty. ja sie bawie w tej chwili w tworzenie planet i chcialem dorobic do nich atmosfere ale nie wiem jak uzyskac przezroczystosc objektu i je polaczyc. taki przyklad mamy dwie sphere pierwsza ma 28 radius a druga 29radius. jak zrobic aby przez ta druga bylo widac pierwsza. i je polaczyc ze soba o ile sie da. zeby przemieszczaly sie rownoczesnie.
kamil.ochel Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 tej zewnetrznej daj material z opacity mniejszym niz 100 i zgrupuj f1 Ci z klawiatury spadło czy parzy w palce?
Froodo87 Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 (edytowane) nie to ze mnie parzy w palce tylko ze nie mam zielonego pojecia co do czego sluzy w maskie ucze sie sam z siebie metoda prob i bledow a jak nie potrafie czegos znales to sie pytam. a nie znalazlem nigdzie samouczka obsugi max co do czego sluzy. Edytowane 3 Luty 2010 przez Froodo87
Rekomendowane odpowiedzi