Napisano 16 Styczeń 201015 l Witam, Chciałem Was poprosić o polecenie jakiegoś dysku sieciowego/obudowy. Musiałby mieć taką opcję ,żebym mógł go widzieć w oknie mojego komputera i przypisać mu literkę. Wiąże się to ze wspólnymi adresami scen i tekstur kiedy pracuję na różnych komputerach w sieci. Na każdym kompie przypisuję dyskowi literkę "x" i hulam. Dobrze byłoby ,żeby sam sie backupował :') pozdrawiam
Napisano 16 Styczeń 201015 l polecam http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=61976, mam opisany "dysk" od września, i pracuje się bardzo dobrze. W zasadzie każdy o ile obsługuje sieć 1Gbit powinien działać bez problemu (100mbit sieć powoduje duże opóźnienia w zapisie / odczycie, więc tak czy inaczej kiepsko się pracuje)
Napisano 30 Styczeń 201015 l Autor Nie ukrywam ,że cena tego urządzenia nie jest na moją kieszeń. Na pewno ten Intel jest wart swojej ceny ,ale co mi z niego jak nie wykorzystam większości jego potencjału :'( Zastanawiam się na tą skrzyneczką : http://allegro.pl/item891056956_wd_my_book_mirror_edition_1tb_fv_gw_raid.html posiada backup, dwa dyski, tylko nie wiem czy to urządzenie będę mógł zmapować pod literkę ,żeby łatwo ścieżki odczytywać?gdzie tego szukać?
Napisano 30 Styczeń 201015 l ma interface USB więc będzie poprostu widoczny w systemie jako dodatkowy dysk twardy. Nie trzeba go chyba specjalnie mapować. O ile się nie mylę kilka osób używa tego na forum, więc niech oni raczej się wypowiedzą.
Napisano 2 Luty 201015 l poczytaj specyfikacje czy czasem nie okaze sie ze owa skrzyneczka mam transfer niby 100mbitow, okaze sie w praktyce ze jest to maks 10mb albo i 2 mb na sekunde transferu, to sie zaplaczesz. sam posiadalem skrzykne linksysa nas200 i przeklinam to do dzis.
Napisano 30 Styczeń 201312 l Mam bardzo podobny problem. Otóż postanowiłem dokupić sobie troch powierzchni dyskowej i tu mnie oświeciło! Mogę przecież kupić dysk pod lan i korzystać z niego również do distributed renderingu. Na początku myślałem o jakimś urządzonku Synology, ale znalazłem tańsze rozwiązanie http://www.wdc.com/pl/products/products.aspx?id=280 (zapis 45 mb/s, odczyt 90 mb/s) Jak myślicie da radę?
Napisano 30 Styczeń 201312 l Sam uzywam NASa Synology, opiekowalem sie tez jednym w studio - dzialaja swietnie. Co do owego My Book'a. Pierwsze wersje ktore wyszly mialy tragiczna opinie, sam nad takim sie zastanawialem i pol internetu radzilo omijac dalekim lukiem. Pogrzeb za recenzjami zanim sie zdecydujesz, mozliwe ze poprawily sie z czasem. Pamietaj tez ze szybkosc zapisu/odczytu zalezy jaka masz infrastrukture sieci w domu, ja dzialam na 100mb/s i trzeba przyznac ze wlecze sie to i prosi sie o upgrade do 1Gb/s :)
Napisano 8 Luty 201312 l Autor Topic sprzed 3 lat ;) Mogę dodać, że wtedy kupiłem budżetową wersję noname kieszeni z lan na próbę. Pochodziła pare miesięcy.. Natomiast teraz działam na synology i polecam ;) Jak masz możliwość bierz 1gb, inaczej będziesz sobie pluć w brodę ;')