baza0 Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 Nie wiedziałem gdzie to dać. Więc z góry sory. Jak to jest? Mam np stronę o zarabianiu w internecie prawda. Zrobiłem w 3ds max (trial) animację promującą moją stronę. Chcę ją umieścić na niej. Np wrzucę na youtube i później wstawię na stronę. I jak jest w tej sytuacji z prawem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avant.garde Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 Nie możesz wykorzystać tej animacji w celach komercyjnych, czyli np. sprzedać ani też wrzucić na stronę o charakterze komercyjnym (zarobkowym). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 niestety jest tak jak pisze Avant. są jednak dwa wyjścia: 1. kupisz po wygaśnięciu triala wersję komercyjną i mozesz opublikowac stworzony w trialu projekt. 2. podpiszesz z kimś umowę, kogo co do zasady nie kontrolują z posiadania legalnego softu do zadań komercyjnych, czyli kogoś bez działalności gospodarczej na umowe o dzieło dot. tego elementu. Wiec moze miec a moze nie miec, ale to juz nie Twoja sprawa. 3. podpiszesz umowę z kolegą, ktory ma ww soft w swojej firmie, a on Ciebie policzy za "koszt amortyzacji licencji" w kazdym wypadku licz się z kosztami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi