happy-angel Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 (edytowane) Witam, Na niektórych krawędziach widać artefakty które wyglądają jak niskie ustawienia samplingu ale problem jest gdzie indziej bo podnoszenie ilości sampli i kontrastu niema na to wpływu a problem pojawia się tylko w wypadku renderowaniu batch'em do 32bit. Update 28.11.010: Robiłem dzisiaj porządki na dysku i stwierdziłem że trzeba odkurzyć moją teczkę 3d i zrobić podsumowanie roku. Mój drugi telefon który wykonałem w celach komercyjnych będąc na zdalnych praktykach w televisor.pl Pierwszy projekt przy którym wykonałem wszystko oprócz Animacji i Compo którą wykonał Karol Zakrzewski. Dzięki temu że reklama była robiona dla dużego klienta mieliśmy sporo czasu na dopracowanie designu i nie zważając na to że to reklama maści na hemoroidy bardzo ją lubię :) Ten sam model który zrobiłem na praktykach użyłem do stworzenia mojej dumy :D Oczywiście musiałem domodelować wnętrze i te wszystkie śróbki i inne elementy które wylatują na zewnątrz. mixplus - pajączek Shadery, Oswietlenie, Model pająka, Copo pająka z z telefonem i napisami które później nakładałem na kompozycje Karola Zakrzewskiego w której znajdowała się pajęczyna wraz z tłem. Wizualizacja scenografii "Krowowciągarki" całość wykonana w kilka godzin słaby render + dużo pędzlowania w szopie. Kto zgadnie co za reklama? :) Prewki telefonów Shading, Oświetlenie, Poprawki tekstur, Compo Real - GOGOS Model błękitnego, Shadery, Oswietlenie, Compo Model Pomarańczego, Shaider, Oświetlenie, Compo (różowa ściana nie jest moja) Shadery, Compo F*** YEAH!! Widzenie w ciemności! DZZZZzzzzz.... :D (Shadery, Compo) Model (oprócz oczów które były wykonane przez Karola w Zbrushu), Shadery, Compo Mimo to że projekt był bardzo wyczerpujący przez krótkie terminy miałem dużą frajdę zmuszając małych ludzików zrobić desant na czyjeś mieszkanie :D Dobrze znana wam krowa z mleka hej która ukazała sie nadawno wartykule max3d Malowanie tekstur, bakowanie swiateł i rzęsy krowy :D Pytanie do moderatorów: Da sie jakoś zwiękrzyć limit tagów na pierwszy post albo zmienić kolejność moich postów żeby obecny wstawić pod pierwszy żeby wszystko trzymało się kupy? Scenografia do reklamy telefonu: Kompozycja gotowych modeli, Shadery, Oswietlenie, Compo, Model autobusika w tle który kiedys nie wszedl do Procto-Glyvenola (bardzo go lubie i dla tego nie dalem mu umrzec na dysku :D) Real gadające zwierzaki Co kilka miesięcy robiliśmy kilka odcinków gadających zwierzaków które ledwo przeżyły atak w/w GOGOS'ow. Real - Christmas //Muszę zaczekać na emisje tej reklamy żeby móc ją pokazać// Po raz pierwszy robilem cos w rodzaju matte painting. Cały widok za oknem. Edytowane 29 Listopad 2010 przez NV
Rekomendowane odpowiedzi