Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam....

Po zaznaczeniu polygonów, które chcę przeciąć naciskam Slice Plane, no i wtedy się zacyna.... najpierw część polygonów się odznacza (!), przy jakiejkolwiek próbie przemieszczenia, rotacji czy skalowania "plane" resetuje się, zawsze wraca do swojej pierwotnej lokacji i stany (dziwne, bo chowa się gdieś w rogu modelu). Reset niby pomaga, ale gdy chcę znowu przemieścic "plane" szaleństwa powracają.....

Chciałbym uniknąć resetowania maxa, pls hlp:)

P.S. Problem prawdopodobnie był w samym pliku sceny maxa. Co chwilę walił mi się max, nie zapisując autobacka, bo mu nie wychodziło. Także powrót do jednego z poprzednich save'ów wystarczył w zupełności.

Jedna z tych dziwnych, niewytłumaczalnych sytuacji. To już któryś raz z kolei w przeciągu tygodnia, jak wali mi się max. Zastanawiam się czy to nie problem sprzętu, bo jest to kupa śmeci, z której chce wyciągnąć jak najwięcej (nawet nie inwestuję w klawiaturę pomimo, że nie działa mi już lewy ctrl, z coraz żadziej, a następne są lewy alt i lewy shift :D )

Edytowane przez XaoC

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 729
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie wiem jak przy slice plane, ale quickslice wariuje mi jak działam w trybie isolate selection.

Taki strzał.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności