ari007 Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 Witam, wiem że już były podobne tematy ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Projektuję pola do minigolfa w 3dsmax9. Chciałbym je wrzucić na stronę z możliwościa obracania przez przeglądającego dane modele... Stosując sie do podobnych tematów używałem directora 3d i cult3d designer, no i niby się udało ale nie do końca. W directorze mam problem z texturami i cały obiekt jest szary, natomias w cult3d poradziłem sobie z texturami ale mam problem żeby IE i inne przeglądarki to wczytywały.. Sciągnałem jakies playery ale są jedynie do starych przeglądarek IE.. Mozilla i inne w ogóle nie radzą sobie z tym plikiem.. Przez to trochę zniechęciła mnie ta metoda i może moglibyście mi poradzić czy mógłbym coś takiego zrobić w inny sposób? Myślałem o animacji która byłaby sterowana poziomym paskiem przewijania ale niestety nie mam pojęcia jak coś takiego zrobić, albo o eksportowaniu każdej klatki np. do .jpg i sklepaniu to wszystko + jakiś sterownik przejscia do nastepnej klatki (np. button) w swishmaxie ale to wszystko będzie za dużo ważyć.. Możliwości troche jest ale niestety zadna z nich nie jest wystarczająco dobra. Może macie jakieś pomysły to proszę o pomoc. pozdro
olaf Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 papervision jest fajną klasą do flasha. Popularna wiec latwo bedzie znalezc flashowca i wczytuje obiekty z np. maxa. Jezeli chcesz obracac tylko wokol jednej osi to moze lepiej jednak wyrenderowac jakies fajne.
graphitt Napisano 28 Styczeń 2010 Napisano 28 Styczeń 2010 Papervision importuje teraz tylko DAE... niestety nie najlepszy format, ale dziala. Osobiscie polecam Away3d, potrafi importowac i uzywac plikow 3ds ;) chociaz dokumentacja jest slabsza niz w przypadku PV. Jak cos moge pomoc ;)
ari007 Napisano 6 Luty 2010 Autor Napisano 6 Luty 2010 Jednak wyrenderowałem do jpgów i sklepałem w całość w swichmaxie:) Dzięki za pomoc! pozdro
Rekomendowane odpowiedzi