Napisano 22 Styczeń 201015 l Witam, wiem że już były podobne tematy ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Projektuję pola do minigolfa w 3dsmax9. Chciałbym je wrzucić na stronę z możliwościa obracania przez przeglądającego dane modele... Stosując sie do podobnych tematów używałem directora 3d i cult3d designer, no i niby się udało ale nie do końca. W directorze mam problem z texturami i cały obiekt jest szary, natomias w cult3d poradziłem sobie z texturami ale mam problem żeby IE i inne przeglądarki to wczytywały.. Sciągnałem jakies playery ale są jedynie do starych przeglądarek IE.. Mozilla i inne w ogóle nie radzą sobie z tym plikiem.. Przez to trochę zniechęciła mnie ta metoda i może moglibyście mi poradzić czy mógłbym coś takiego zrobić w inny sposób? Myślałem o animacji która byłaby sterowana poziomym paskiem przewijania ale niestety nie mam pojęcia jak coś takiego zrobić, albo o eksportowaniu każdej klatki np. do .jpg i sklepaniu to wszystko + jakiś sterownik przejscia do nastepnej klatki (np. button) w swishmaxie ale to wszystko będzie za dużo ważyć.. Możliwości troche jest ale niestety zadna z nich nie jest wystarczająco dobra. Może macie jakieś pomysły to proszę o pomoc. pozdro
Napisano 22 Styczeń 201015 l papervision jest fajną klasą do flasha. Popularna wiec latwo bedzie znalezc flashowca i wczytuje obiekty z np. maxa. Jezeli chcesz obracac tylko wokol jednej osi to moze lepiej jednak wyrenderowac jakies fajne.
Napisano 28 Styczeń 201015 l Papervision importuje teraz tylko DAE... niestety nie najlepszy format, ale dziala. Osobiscie polecam Away3d, potrafi importowac i uzywac plikow 3ds ;) chociaz dokumentacja jest slabsza niz w przypadku PV. Jak cos moge pomoc ;)
Napisano 6 Luty 201015 l Autor Jednak wyrenderowałem do jpgów i sklepałem w całość w swichmaxie:) Dzięki za pomoc! pozdro