Napisano 23 Styczeń 201015 l Od razu przepraszam, jeśli nie trafilem z watkiem, jednak wydaje mi sie ze to dobre miejsce w przypadku zaistanilego problemu... Do rzeczy. Jak w temacie. Podchodzac do instalacji tego systemu (Windows 7 Proffesional 64bit ), wyskakuje mi dosc irytujacy blad: "Brak wymaganego sterownika urządzenia stacji dysków CD/DVD" Najdziwniejesze jest to, ze DVD z systemem sie bootuje, wiec nie rozumiem czemu taki blad sie pojawia. Aby nakreslic sprawe nieco jasniej : - wkladam plyte z Win 7 64bit - pliki sie kopiuja i nastepuje reset komputera - uruchamia sie program instalacyjny (naped wiec chyba dziala ?) - i pierwsze okno po rozpoczeciu instalacji sygnalizuje wyzej wymieniny blad. Gdzies czytalem (jednak nie bylo to jasno wyjasnione), ze moze byc cos z ustawieniami BIOSu, dyskami SATA (cos trzeba w nich pozmienac wlasnie we wspomnianym BIOSie). System staram sie zainstalowac na takim sprzecie : plyta : gigabyte ga-p55-ud5 z CPU: core i7 980 Dlatego nie wydaje mi sie zeby BIOS byl specjalnie nieaktualny (wiec jego aktualizacja raczej odpada, co tez niektorzy radza) Zastanawiam sie czy ktos z Was mogl miec podobny problem, oraz czy komus udalo sie go rozwiazac. Bylbym niezmiernie wdzieczny za rady :)