Napisano 26 Styczeń 201015 l Witam! Szukam kodu action script na przesuwanie obiektu we flashu, a dokładniej okienka. Robię identycznie jak tu: http://webmade.org/porady/porady.php?id=85 i niestety u mnie nie działa, wywala błędy. Próbowałam różne kody, z różnych stron, nawet action script zmieniałam na 2, 3 i w obu wersjach nie działa. Nie wiem co robię nie tak.
Napisano 28 Styczeń 201015 l pokaz swoj kod. 1) masz element w bibliotece o nazwie 'okno' lub jak tam masz inaczej 2) dajesz ten obiekt na scene i dajesz mu nazwę 'okno' 3) w tej klatce co masz zaladowany ten movie clip dodajesz akcje(f9) (podany kod to actionscript3) okno.addEventListener(MouseEvent.MOUSE_DOWN, dragMe); function dragMe(e:MouseEvent):void { okno.startDrag(); } okno.addEventListener(MouseEvent.MOUSE_UP, dontDragMe); function dontDragMe(e:MouseEvent):void { okno.stopDrag(); } ------------ co do Twojego problemu (action script 2): upewnij sie ze akcje: on (press) { startDrag (""); } on (release) { stopDrag (); } masz przypisaną nie do klatki, a do obiektu na scenie (w action script 3.0 nie mozna do obiektu akcji przypisywac, tylko do listwy czasowej)