Elfe Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 Hej, mam tło bmp. umiem je podstawić w Environment Rendering, nawet w Viewport background ale nie da się go ustawiać... potrzebuje je dostroić z widokiem z kamery... pomozecie?
Nameless02 Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 Wejdź w Material Editor, kliknij w diffuse i wstaw bitmape. Potem wejdź w Environment i załaduj ustawioną wcześniej mapę. Zaznacz Use map. Możesz ustawiać poprzez offset i angle. Mam nadzieję, że o to chodzi. Fotka jakbyś miał problem. :)
Elfe Napisano 27 Styczeń 2010 Autor Napisano 27 Styczeń 2010 hej jestem dziewczyną;) słuchaj.... w sumie podłoże tło w photoshopie... bedzie łatwiej... chyba cos zle zadalam pytanie czy jakos tak
zdeno Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 :D pytanie zadałaś poprawnie , to Nameless02 miał problem ze zrozumieniem. Zaiste o wiele lepiej,szybiej i efektywniej jest wstawić tło w photoshopie. Tło które podstawiłaś przez Alt+B może służyć do ustawienia kadru, ale w tym przypadku to kamerę i obiekt musisz dopasować do tła a nie na odwrót. rozrysuj sobie kadr szkicowo w fotoszkopie, np. linie zbiegu , wykadruj obrazek do proporcji które Cie interesują i taki poglądowy widoczek wrzuć w viewport. Do ustawiania kamery bardziej dokładnie służy CAMERA MATCH (poczytaj w helpie) ale mi nie udało się nad nim zapanować, choć są tacy co potrafią. p.s. nie epatuj płcią , to nieludzkie tak szczuć grafików ;)
Rekomendowane odpowiedzi