Kubaswielgus Napisano 31 Styczeń 2010 Napisano 31 Styczeń 2010 Witam, Ściągnąłem sobie ze stronki internetowej darmowe modele do Vraya. Wszystkie materiały są zrobione pod gamma 2.2, a ja pracuję w gamma 1. Czy jest jakiś szybki sposób na przerobienie ich na gamma 1? Pozdrawiam
mirach Napisano 31 Styczeń 2010 Napisano 31 Styczeń 2010 jesli bitmapa jest wpieczona na 2.2 a nie jest to ustawienie materialu. To ustawienie gammy w materiale na 0.4545 powinno dac w rezultacie 1.
Kubaswielgus Napisano 31 Styczeń 2010 Autor Napisano 31 Styczeń 2010 Hynol. Wszystko mam ustawione pod gamma 1.0 i jak wrzucam model przygotowany pod gamma 2.2 to jest on przesycony kolorami. Zamiast pomarańczu jest czerwień, albo zamiast ciemnego grafitu jest czarna plama. Jak zmienię ustawienia sceny pod gamme 2.2 to model wygląda dobrze, ale cała reszta jest wyblakła. Szukam prostego sposobu, żeby cały model od razu prze konwertować pod 1.0 mirach. Problem jest nie tylko z mapami, ale również ze zwykłym kolorem w diffuse, który również jest ustawiony pod 2.2
Rekomendowane odpowiedzi