gonnog Napisano 1 Luty 2010 Napisano 1 Luty 2010 Witam Próbuje zmontować materiał butelki z etykietą. Mam z tym sporo problemów. Próbowałem już wszystkiego co mi do głowy pzyszło a w necie nic nie mogłem więcej znaleźć. Zrobiłem materiał kompozytowy, na base dałem materiał szkła a na podmateriał etykietę z uv map. Wszystko byłoby ok ale mam 2 problemy. 1. Etykieta jest na zewnetrznej ale i na wewnetrznej ściance butelki (próbowałem tu dać poly select ale sie wszystko skaszaniło) 2. Przeźroczystość 1 materiału powoduje że etykieta tez jest przeżroczysta. Znacie jakiś inny spośb na wykonanie takiej butelki??
elimo Napisano 1 Luty 2010 Napisano 1 Luty 2010 Witaj, Nie mam przy sobie maxa ale... problem 1) wejdz do edytotra materialow, wejdz w kanal diffuse i opcjach mapy odznacz cos jak "show in backside" i wyłącz tiling. problem 2) Jeżeli używasz Vraya to utwórz materiał vrayblend material, w pierwsze wrzucasz szklo w drugie papier etykiety w kanal blend wrzuc mape stworzoną tak, że białe to etykieta - czarne to szkło, zmapuj to i działa :) pzdr
gonnog Napisano 1 Luty 2010 Autor Napisano 1 Luty 2010 (edytowane) Dzięki wielki za szybką odpowiedź, zaraz to sprawdzę. Pozdrawiam Wszystko pieknie. Dzięki Edytowane 1 Luty 2010 przez gonnog
gonnog Napisano 1 Luty 2010 Autor Napisano 1 Luty 2010 Mam jeszcze jedną sprawę. Róg textury mi znika na etykiecie. Wiecie jak to poprawic?
Rekomendowane odpowiedzi