gollum1987 Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 Wie ktos moze w jaki sposob dokladnie rozświetla się scenę za pomocą environment oraz edytora materialów? Przechodze teraz jeden z tutoriali v-reya i zatrzymalem sie w jednym miejscu i juz kuje to od godziny dodam moze tekst z tutka ktory tlumaczy jak to zrobic. Ps.wydaje mi sie ze chodzi o skopiowanie materialu vRaymtl to environment ale nie wiem ja to skopiowac :/ dzieki z gory fragment tutka 3.2. Go to the Material Edtior and put the default VRayMtl in one of the slots (it shows up as being used in the "Environment" in the Material/Maps browser). 3.3. Make the diffuse color of the material RGB (200,200,200). Moze komus sie przyda http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/tutorials_interior.htm
Marcin Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 Tu się nic nie rozświetla, chodzi o nadanie dla obiektu jaśniejszego materiału. Stwórz nowy VrayMtl i jako jego diffuse color ustaw 200,200,200
gollum1987 Napisano 5 Luty 2010 Autor Napisano 5 Luty 2010 aahaaa:D wybacz jestem poczatkujacy:) dzieki bo bym chyba do nocy siedzial:)
Rekomendowane odpowiedzi