Napisano 8 Luty 201015 l Witam serdecznie mam mały problem ! Chciał bym aby stronka o rozdzielczości 969x660 wyświetlała się w miarę normalnie na różnych rozdzielczościach ale nie bardzo mi to wychodzi ! Używając strona się rozciąga po całości a mnie zależy żeby wysokość była zawsze dopasowana a szerokość zmieniała się w zależności od rozdziałki. Będę wdzięczny za jakieś sugestie.
Napisano 8 Luty 201015 l //Flash, mówisz? ZERKNIJ NA TEN KOD (GL - to klip zawierający stronę, a kod musiałbyś trochę zmienić): Stage.scaleMode = "noScale"; Stage.align = "TL"; if (Stage.height Xscale = (Stage.width/983)*100; Yscale = (Stage.height/559)*100; if (Xscale takeScale = Xscale; } else { takeScale = Yscale; } GL._xscale = takeScale; GL._yscale = takeScale; } else { GL._xscale = 100; GL._yscale = 100; } //I NA TEN TEŻ: var resizeListener:Object = new Object(); Stage.addListener(resizeListener); resizeListener.onResize = function() { resizeStage(); }; function resizeStage():Void { if (Stage.height Xscale = (Stage.width/983)*100; Yscale = (Stage.height/559)*100; if (Xscale takeScale = Xscale; } else { takeScale = Yscale; } GL._xscale = takeScale; GL._yscale = takeScale; } else { GL._xscale = 100; GL._yscale = 100; } GL._x = Stage.width/2; GL._y = Stage.height/2; } //MAM NADZIEJĘ ŻE O TO CHODZI..., I POMOGŁEM
Napisano 9 Luty 201015 l Autor Oki dzięki ogarnę czy załatwia sprawę :) i napisze czy pomogło :) Jak byś mi mógł jeszcze napisać czy wkleić to do html jak leci czy mam coś zmieniać ? I co masz na myśli pisząc GL to klip zawierający stronę ? Edytowane 9 Luty 201015 l przez BigBird
Napisano 10 Luty 201015 l To jest Action Script 2... W HTMLu ustawiasz 100% wysokości i szerokości dla SWFa, a skalowaniem i wyrównywaniem może się wtedy zająć sam Flash i AS
Napisano 10 Luty 201015 l Autor Ok dzięki panowie za odpowiedzi . Na szczęście poradziłem sobie z tym ustawiając w publish settings : Html alignment na top i scale na show all następnie dodałem swoją nieszczęsną linijkę w html i lata jak trzeba bo na ekranach z 4:3 wypełnia całą stronę a na 16:9 tworzy paski którym nadałem kolor strony i jak dla mnie bomba , ale dziękuje za podpowiedzi.