Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam was serdecznie ;) To mój pierwszy wpis na tym jakże świetnie zorganizowanym forum.

A więc w 3Ds max siedzę już chyba od miesiąca. Wcześniej bawiłem się trochę z innym programem. Uczyłem się z wcześniej zakupionego wideotutoraila , który naprawdę pomógł mi poznać podstawowe techniki korzystania z 3D studio max. Teraz mam problem, ponieważ nie wiem sam od czego zacząć gdy robię zbroję. Miała być ona dodatkowo ruchoma z przegubami (Coś a'la bibed) , ale gdy zacząłem ją tworzyć na już wcześniej przygotowanym modelu człowieka stwierdziłem, że jednak źle zaczynam.

A więc kończąc już moją wypowiedź chciałem się zapytać od czego mam zacząć robiąc ruchomą zbroję, i czy da się ułatwić pracę nad nią np. modyfikując bipeda za pomocą opcji Edit Poly? (Problem w tym ,że gdy to zrobiłem okazało się ,że biped ma strasznie nie poukładaną siatkę...).

Liczę na ciepłe przyjęcie i dobre rady w tym profesjonalnym gronie ;)

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

rob tak jak jest w rzeczywistosci. Znajdz dobre referencje i zacznij od korpusu. Proponuje boxmodeling. Ot cala filozofia :) I witamy na forum

Napisano
  • Autor

No dobrze. Załóżmy , że wybrałem już jakiś model. Pozostaje problem ruchu poszczególnymi jej partiami. Czy Dobrym rozwiązaniem będzie wymodelowanie całości, następnie odcięcie kawałków (Ramię, przedramię, łokieć, nadgarstek itd.) a potem dodanie sfer jako "stawów", i przyłączenie wszystkiego z powrotem? Czy można to rozwiązać inaczej?

Napisano

mozesz tak zrobic, albo modelowac odrazu w czesciach. Dobrze jakbys wkleil tu linka do zdjecia takiej zbroi jaka chcesz zrobic

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.