Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam was serdecznie ;) To mój pierwszy wpis na tym jakże świetnie zorganizowanym forum.

A więc w 3Ds max siedzę już chyba od miesiąca. Wcześniej bawiłem się trochę z innym programem. Uczyłem się z wcześniej zakupionego wideotutoraila , który naprawdę pomógł mi poznać podstawowe techniki korzystania z 3D studio max. Teraz mam problem, ponieważ nie wiem sam od czego zacząć gdy robię zbroję. Miała być ona dodatkowo ruchoma z przegubami (Coś a'la bibed) , ale gdy zacząłem ją tworzyć na już wcześniej przygotowanym modelu człowieka stwierdziłem, że jednak źle zaczynam.

A więc kończąc już moją wypowiedź chciałem się zapytać od czego mam zacząć robiąc ruchomą zbroję, i czy da się ułatwić pracę nad nią np. modyfikując bipeda za pomocą opcji Edit Poly? (Problem w tym ,że gdy to zrobiłem okazało się ,że biped ma strasznie nie poukładaną siatkę...).

Liczę na ciepłe przyjęcie i dobre rady w tym profesjonalnym gronie ;)

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 965
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

rob tak jak jest w rzeczywistosci. Znajdz dobre referencje i zacznij od korpusu. Proponuje boxmodeling. Ot cala filozofia :) I witamy na forum

Napisano
  • Autor

No dobrze. Załóżmy , że wybrałem już jakiś model. Pozostaje problem ruchu poszczególnymi jej partiami. Czy Dobrym rozwiązaniem będzie wymodelowanie całości, następnie odcięcie kawałków (Ramię, przedramię, łokieć, nadgarstek itd.) a potem dodanie sfer jako "stawów", i przyłączenie wszystkiego z powrotem? Czy można to rozwiązać inaczej?

Napisano

mozesz tak zrobic, albo modelowac odrazu w czesciach. Dobrze jakbys wkleil tu linka do zdjecia takiej zbroi jaka chcesz zrobic

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności