Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Ehhh....zabrałem się do zrobienia planszy która finalnie ma zostać złożona jako krótki 3 sekundowy demoreel klienta ( stacji radiowo-tv ). Ponieważ z pewnością będę potrzebował pomocy przy skończeniu pracy zakładam temat.

Aha praca finalnie w wersji statycznej bedzie miała 4000 x 2250 px. Potem złożę ją do HD 1280 x 720 ( prezentacja na www ). jeżeli macie jakieś sugestie dotyczące grafiki, merytoryczne uwagi zapraszam do dyskusji. Wszystkie elementy są narysowane talbetem poza zdjęciem ( tutaj tylko włosy zostały wycięte i dorysowane- mega dużo pracy ale efekt jako taki jest, mimo wszystko jeszcze trzeba będzie nad nimi popracować. )

1.jpg

3.jpg

Dobra zabieram się do roboty.

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

ja tu wiele pracy nie widze, bardziej wyglada jak szybki godzinny szkic tego co ma powstac. czy mozesz pokazac logo stacji, czy nie bardzo? wtedy pewnie dostaniesz bardziej dopasowane do brandu uwagi.

Napisano

EskaTv. Ale praca nie ma się bezpośrednio wiązać z key visualem firmy bo nie musi ma być czymś nowym, świeżym, z pewnością będę musiał wkomponować logo stacji ale narazie o tym nie myślę. Może jak skończę wstępnie postać i zabiorę się za tło wtedy dopiero zacznę o tym myśleć.

Aha co do godzinnego szkicu to chyba się postarzałem bo sam wybór postaci zajął mi 2h :) a porządne wycięcie włosów kolejną godzinę. Ale to kwestia pewnie mojego niezdecydowania.

Gość User190
Napisano

Jest ładnie. Co do godzinnej pracy, to IMHO wiele rewelacyjnych grafik od strony wykonawczej można by zrobić w 5 minut, więc ja traktowałbym to raczej jako komplement ;) Prostota jest w cenie.

Napisano

chodziło mi o wzmiankę, że było sporo pracy. Pracy nie widac, widze foto i kilka próbnych elementów, wyglada fajnie, ale bardziej jak godzinny szkic z naciskiem na fajne kolory i tyle. tak to w kazdym razie odebrałem.

Włosy wycina się color keyem albo inną techniką w kilka minut, ew. bierze sie z innej fotki.

Zgadzam się, że jest fajnie.

Napisano

eska.jpg

Troche zmieniłem kolorystykę teraz zabieram się za 3D trzeba dodać tutaj coś może jakiś wybuch kuli wody w tle fajnie by wyglądał w animacji . No i zbliżam się do robienia porządku na warstwach i przygotowywaniu całości do animacji. Mam nadzieje ze efekt będzie fajny.

Logo eski jeszcze mi wogóle nie siedzi jakieś takie na siłe kurde ale co tam jeszcze mam czas.

Gość User190
Napisano

Bardziej podobała mi się poprzednia wersja. Z logiem, IMHO, nie ma tragedii :)

Napisano

No jestem ciekaw tego co tutaj robisz...

Chętnie popatrze jak ci wychodzi animowanie tego i co ostatecznie z tego wyjdzie.

Wcześniej dla EskaTV robiło coś studio Me&MyFriends z Wrocka. Masz coś z nimi wspólnego?